Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus logo

Girls' Day in Science hos Palsgaard

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Onsdag d. 5. oktober 2022 kl. 08:45 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 1. september 2022 kl. 16:00

Sted

Palsgaard, Palsgaardvej 10, 7130 Juelsminde Palsgaard
Palsgaardvej 10
7130 Juelsminde

Girls' Day in Science hos Palsgaard

Vis lignende arrangementer




DET ER FEDT AT EMULGERE
Arrangement for 7. - 10. klasse

Hos Palsgaard vil I møde seje kvinder, der arbejder med at sikre kvaliteten og smagsoplevelsen af fødevarer. I kommer til at opleve, hvordan vi arbejder med emulgator og mikroskoper, samt hvilken effekt emulgatorer har på den sensoriske oplevelse af is. Og så skal vi snakke om, hvad en karrievej inden for kemi og bioteknologi kan føre til.  


PROGRAM


08.45 - 09.00


Ankomst og morgenmad


09.00 - 09.10


Fælles velkomst
v. Katrine Ellemann Nielsen


09.10 - 09.40

 

Emulgatorer – hvad kan de bruges til?
v. Katrine Ellemann Nielsen


09.40 - 10.10


Workshop (1. runde)


10.10 - 10.25


Formiddagspause i mødelokalet


10.25 - 11.00

 

Karrierepaneldebat – stil dine spørgsmål til:

Thea Herskind Christensen, civilingeniør i bioteknologi
Sanne Haue, civilingeniør i kemi
Julie Højrup Marinussen, procesteknolog/professionsbachelor
Katrine E. Nielsen, Ph.D. i kemi


11.00 - 11.30


Workshop (2. runde) 


11.30 - 12.00


Frokostpause i mødelokalet


12.00 - 12.30


Workshop
(3. runde)


12.30 - 12.40


Pause i mødelokalet


12.40 - 13.10


Workshop
(4. runde)


13.10 - 14.00

 
Kahoot om dagens temaer. Evaluering og tak for i dag










 

AKTIVITETER/WORKSHOPS

1. Rundvisning i produktionen
Under en rundtur i produktionen kommer du i dybden med de reaktioner, der foregår i de kæmpestore procestanke under fremstillingen af emulgatorer.

2. Emulgatorer og smagsoplevelse
Hvordan påvirkes smagsoplevelsen, når man tilsætter emulgatorer og stabilisatorer? Via smagstest af forskellige is, skal du bedømme teksturer og mundfylde af is.

3. Emulsioner
I laboratoriet skal du lave din egen emulsion og vha. mikroskopet se ind i maden og måle dråbestørrelsen for fedtstoffer og vand. Hvad er det, der gør en emulsion god og stabil? Vi kigger også på eksempler på dagligdags emulsioner, som vi alle bruger.

4. Sfærifikation: Fremstilling af frugtperler
Molekylær gastronomi. Hvordan man bruger stabilisatorer til at fremstille frugtperler eller ”fake caviar”, der bruges indenfor finere madlavning og serveres på de bedste Michelin-restauranter. 

FORBEREDELSE 
Forbered jer godt hjemme på skolen, så vi alle får det bedste ud af dagen: 

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen
  • Se vores film ”What is an emulsifier” og What is a stabilizer
  • Besøg vores hjemmeside og undersøg hvem vi er, og hvad vi laver
  • Skriv spørgsmål ned, som du gerne vil have svar på af vores kvindelige studerende og forskere. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid 


VIGTIG INFORMATION

  • Vi serverer morgenmad og frokost
  • Husk at medbringe mobiltelefon
  • Af hensyn til hygiejne er det ikke tilladt at bære smykker, ure, åbne sko eller strømpebukser.
  • Vi inviterer lærerne på besøg kort før selve arrangementet, så vi kan give lidt instruktion, gode råd og praktiske informationer inden besøget


TIL DIG SOM LÆRER
Til Girls' Day in Science hører en undervisningspakke med aktiviteter, som du kan sammensætte efter eget ønske. Der er aktiviteter til både før, under og efter Girls' Day in Science - og aktiviteter særligt til drengene. Der medfølger desuden lærervejledninger. 


Læs mere om Girls' Day in Science



Girls' Day in Science afholdes i samarbejde mellem



Bytelab logo

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Naturvidenskabernes Hus
Tlf: +45 5211 6065
rsp@nvhus.dk

Kontaktinformation til arrangør

Naturvidenskabernes Hus
Tlf: +45 5211 6065
rsp@nvhus.dk